بازیافت پلاستیک | ضرورتی سبز یا اتلاف وقت

بازیافت پلاستیک | ضرورتی سبز یا اتلاف وقت


حدود 4 میلیارد پلاستیک در 20 ساله گذشته ساخته شده است.در سر تا سر جهان هر یک دقیقه یک میلیون بطری پلاستیکی خریداری می شود. این پلاستیک ها اقیانوس ها و حتی رگ ها ما را مسدود می کنند.اکثر این پلاستیک ها یکبار مصرف هستند و پس از استفادده از قهوه و یا همبرگر، پلاستیک آن ها باید دور ریخته شود. پخش زیاد آن در محل دفن زباله ریخته می شود و یا در محیط گم می شود و طبیعتا قرن ها طول میکشد تا تجزیه شود.

بنابراین بازیافت پلاستیک ها می تواند به زندگی ما و آیندگان کمک مفیدی کند اما متاسفانه حدود 10درصد پلاستیک ها در حال حاضر بازیافت شده است.برای دانستن اطلاعات بیشتر در مورد بازیافت پلاستیک مقاله را تا انتها مطالعه کنید آیا این بازیافت اتلاف وقت است یا ضرورتی سبز؟

بازیافت پلاستیک

فرآیند بازیابی ضایعات پلاستیکی و فرآوری مجدد آنها به محصولات مفید، بازیافت می گویند.  برخلاف بازیافت سودآور فلزها  مانند بازیافت کم ارزش شیشه ها، بازیافت پلاستیک ها نیز اغلب  به دلیل چگالی پایین و سود کم آن چالش برانگیزتر است.کارخانه بازیابی موارد وظیفه مرتب سازی و پردازش پلاستیک ها را به عهده  دارد.وقتی انواع مختلف پلاستیک را در کنارهم  ذوب می کنند، مانند روغن و آب تمایل به جدایش فازی دارند این مرز های فازی باعث ضعف ساختاری در ماده می شود و این موضوع باعث می شود که این مخلوط پلمیری کاربردها محدود  داشته باشد.

پلی اتیلن و پروپلین دو پلاستیک ساخته شده به طور گسترده نیز چنین رفتاری دارند که این موضوع کاربرد آنها در بازیافت را محدود می کند.به علاوه آن قطعه پلاستیکی نیز تنها 2 الی 3 بار قابل بازیافت است. از آنجا که تقریبا تمام پلاستیک ها زیست تخریب پذیر هستند بازیافت می تواند نقش موثری در کاهش زباله ها زیستی ایفا کند.

چرا بازیافت مهم است؟

بازیافت یک جنبه مهم از مدیریت پسماندها است که کمک زیادی به حفظ محیط زیست می کند. به برخی ازاین دلایل در زیر اشاره می کنیم:

حفظ محیط زیست

پلاستیک ها به صورت طبیعی بسیار کند تجزیه می شوند وممکن است دهه ها و یا قرن ها تجزیه آنها زمان ببرد.بازیافت پلاستیک به معنا  کاهش مقدار زباله ها پلاستیکی که در زیستگاه ها طبیعی و یا زباله دان ها آلوده می شود می باشد و همچنین استفاده مجدد از منابع موجود می باشد.

صرفه جویی در منابع

برای تولید پلاستیک همانند پلمپ درب بشکه باید از منابع نفت و گاز کمک گرفت با بازیافت پلاستیک می توان از استفاده مجدد این منابع جلوگیری کرد و وابستگی به منابع محدود طبیعی را کاهش داد.

کاهش زباله جامد

پلاستیک ها به دلیل تجزیه کند به مرور به زباله ها جامد شهری تبدیل می شوند و با بازیافت پلاستیک می توان مقدار زباله جامد شهری را به طور قابل توجهی  کاهش داد و به بهبود کیفیت محیط زیست کمک کرد.

ایجاد اشتغال

این صنعت می تواند منابع شغلی بسیاری را ایجاد کند. فرآیند جمع آوری و جداسازی و تمیز کردن و بازیافت پلاستیک نیاز به نیروی انسانی متخصص دارد. ایجاد صنعت می تواند به کاهش بیماری و بهبود توسعه اقتصادی کمک کرد.

باتوجه به موارد گفته شده ، بازیافت پلاستیک یک رویکرد پایدار و موثر برای مدیریت پسماند و حفاظت محیط زیست است. این فرآیند به کاهش استفاده از منابع طبیعی ، کاهش آلودگی محیطی کاهش تولید زباله ها جامد و ایجاد اشتغال می کمک کند. به همین دلیل بازیافت پلاستیک به عنوان یک رویکرد مهم برای حفاظت محیط زیست می باشد و برای ایجاد یک جامعه پایدار بسیار حائز اهمیت است.

چرا بازیافت مهم است؟
چرا بازیافت مهم است؟

معایب بازیافت

بازیافت پلاستیک نیز مانند هر صنعت دیگر بازیافت دارای معایبی می باشد که در زیر به آن اشاره می شود:

آلودگی محیط زیست

بازیافت پلاستیک همانطور که می تواند محیط زیست را حفظ کند می تواند باعث آسیب دیدن آن نیز شود. برای مثال هنگام ذوب پلاستیک ، مواد آلی فراری در هوا منتشر می شود که برای گیاهان  و حیات وحش نزدیک نیروگاه بسیار مضر است.همچنین این عمل سبب افزایش انتشار گاز ها سمی و دافزایش گرمای جهانی می شود.

تولید حجم زیادی زباله

در فرایند بازیافت نیز ضایعات و زباله تولید می شود که حمل و نقل آنها انرژی زیادی مصرف می کند و باعث آلودگی زیست کره می گردد.

آسیب زدن به سلامتی انسان

رزین مورد استفاده از نفت در پلاستیک ها بازیافتی استفاده می شود و در صورت قرار دادن مواد غذایی در آن این رزین به داخل غذا نفوذ می کند و سلامت انسان را به خطر می اندازد به طور کلی توصیه می شود موادغذایی را در پلاستیک ها بازیافتی نگه داری نکنید؛ چراکه این کار باعث افزایش سرطان، افزایش عیوب مادر زادی ، نقص در سیستم ایمنی ، اختلال در عملکرد غدد درون ریز و مشکلاتی ازاین قبیل می شود.

معایب اقتصادی صنعت بازیافت پلاستیک

هزینه بیشتر نسبت به تولید محصولات پلاستیکی از مواد خام: به دلیل اینکه پلاستیک از مواد نفتی ایجاد می شود اگر قیمت نفت در بازارها جهانی افزایش پیدا کند؛ بازیافت، مقرون به صرفه تر از تولید پلاستیک می باشد همچنین اگر قیمت نفت و مواد اولیه در بازار ارزان شود؛ معمولا تولید پلاستیک نو، به صرفه تر ازتولید محصولات بازیافتی است.

نامناسب بودن بعضی مشاغل مرتبط با بازیافت :برخی از مشاغل مرتبط با این صنعت مخصوصا در کشور ها توسعه نیافته شرایط خوبی ندارند و باید در محیط ها غیر بهداشتی و با شرایط سخت و درآمد ناچیز کار کنند. اما این صنعت در کشور ها پیشرفته با درآمد بالا و تجهیزات مناسب و در محیط ها بهداشتی انجام می گردد.

معایب اقتصادی صنعت بازیافت پلاستیک
معایب اقتصادی صنعت بازیافت پلاستیک

جمع بندی بازیافت پلاستیک: ضرورتی سبز یا اتلاف وقت

حذف کامل بازیافت پلاستیک نه مطلوب است و نه عملی. این صنعت در کنار مزایایی که دارد از معایبی که گفته شد نیز برخوردار است.بازیافت باید به کمک یک بازنگری گسترده و همکاری بین سوپرمارکت ها ، فروشگاه ها و وغول ها صنعت اتفاق بیفتد.اگر می خواهید پلاستیک ها پایدار باشد.

بازیافت بایدراساس کاری باشد که با یک محصول پلاستیکی انجام می دهید. باتوجه به اینکه صنعت پلاستیک دارای سود بسیاری است ؛اما اگر بخواهیم بازیافت را کنار بگذاریم آسیب شدیدی به محیط زیست و آینده کره زمین وارد کرده ایم بنابراین باید به دنبال روش ها توسعه یافته و نوآوری در این صنعت باشیم .

چه امتیازی می دهید؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + پنج =