چه پلاستیکی برای دارو مناسب است؟

چه پلاستیکی برای دارو مناسب است؟


امروزه بیمارها فراوانی وجود دارن که هرکدام نیاز به داروها مخصوص به خود دارد و این داروها نقش مهم و موثری دارند.هردارو بسته به ویژگی شیمیایی خود نیاز به نگهداری خاصی دارد. به دلیل تفاوت در عناصر شیمیایی بکار رفته در داروهای مختلف، نوع نگهداری آنها نیز متفاوت می باشد. دراین مقاله به سوالات مهمی مثل اینکه استفاده از چه پلاستیکی برای دارو مناسب تراست می پردازیم.

نگهداری دارو با پلاستیک

همانطور که می دانید داروها نقش مهم و کلیدی در عصر پزشکی ایفا می کنند. برای حفظ خاصیت دارو ها باید آنها را در شرایط خاصی نگهداری کرد اهمیت این موضوع به این دلیل می باشد که ممکن است داروها به سم ها خطرناک تبدیل شده و به جای کمک به فرایند بهبود، فرد را دچار آسیب ها جبران ناپذیرکند. برای نگهداری مناسب  دارو به توصیه ها شرکت سازنده دقت فرمایید و از نگهداری دارو در محیط های بسیار گرم و مرطوب خودداری کنید. اکثر شرکت ها  داروسازی برای جلوگیری از ورود اشعه ماورابنفش از ظروف تیره رنگ مثلا به رنگ قهوه روشن و یا نارنجی استفاده می کنند.

بعضی دیگر از شرکت ها داروسازی که به زیبایی محصول خود نیز اهمیت می دهند از رنگ های دیگر استفاده می کنند اما اغلب برای اینکه دارو خاصیت درمانی خود را از دست ندهد از ظروف تیره و شیشه ها رنگی استفاده می شود.

انواع بسته بندی های دارو

برای بسته بندی مناسب  دارو ها باید از ظرف ها با جنس مناسب استفاده کرد.این جنس ها می تواند پلاستیک، شیشه و یا آلومینیوم باشد. این پلاستیک ها همانند درب بشکه دارای انواع مختلفی است.  انواع بسته بندی داروها را در زیر شرح می دهیم:

  • برای بسته بندی داروها بیشتر از بسته بندی هایی از جنس روکش آلومینیوم و یا پلاستیک استفاده می شود. برای قرص ها بیشتر، بطری ها پلاستیکی کاربرد دارند.
  • از ظروف تیره و یا بطری پلاستیک مات برای بسته بندی شربت ها و داروها که به صورت مایع می باشد استفاده می شود تا در مقابل نور و گرما محافظت شوند.
  • برای بسته بندی کرم ها ، پماد ها و ژل ها نیز از موادی از جنس آلومینیوم و یا پلاستیک استفاده می شود. آلومینیوم کاربرد بسیار خوبی در نگهداری داروها دارد و از ورود میکروب به داخل بسته بندی جلوگیری می کند.
انواع بسته بندی های دارو
انواع بسته بندی های دارو

انواع ظرف ها تیره دارو

ظرف ها تیره دارو طبق کاربرد هایی که دارند در شرکت ها متعبر به فروش می رسند. این ظرف ها با توجه به جنس موادی که دارند دارای قیمت ها مختلف می باشد و بسته به  دارویی که در آن قرار می گیرد و ویژگی ها آن می توان از این ظرف ها تهیه کرد.این ظرف ها به دو روش مایع و جامد تولید می شود انواع ظروف دارویی را در زیر شرح می دهیم:

ظرف ها بطری دارو

این ظروف از جنس شیشه و پلاستیک می باشد دارای اندازه ها متفاوت است.در قطره چکان ها مختلف زمانی که دوز مصرفی دارو مهم است استفاده می شود . ازاین ظروف برای داروها یکبار مصرف نیز استفاده می شود. نوع پلاستیک آن از جنس پلی اتلین است و داروها سمی نیز ظروفی از جنس پلی اتیلن دارند.

ظرف ها پلمپ دار

این نوع ظرف ها در نگهداری دارو ها در مقابل عوامل تاثیرگذار محیطی استفاده می شوند. بطری ها بسیار مقاوم هستند که دارو را در برابر آسیب ها محافظت می کند. ویال ها درمانی دارای پلمپ اند. ظروفی ظریف برای حفاظت از دارو ها با دوز های متفاوت می باشد.

ظروف چایلد پروف

این ظرف ها  دارای دو نوع تیره و شفاف هستند. پلمپ داشته و دارای قفل می باشد چراکه از دسترس کودکان دور باشد و همین  علت نام  گذاری آن به صورت چایلد پروف است. معمولا داروها ترک اعتیاد در این نوع ظروف نگهداری می شود . این ظروف از جنس پلی اتلین می باشند.

ظرف ها جار دارو

این ظرف ها نیز هم دارای نوع پلاستیکی و هم شیشه ای می باشد که به روش طرح دار یا ساده موجود می باشد. اغلب د ر مرکز ترک اعتیاد و یا عطاری ها مورد استفاده قرار می گیرد. از نوع شیشه ای آن در نگهداری دارو استفاده می شود.

چه پلاستیکی برای دارو مناسب است؟

امروزه ما در دنیایی از پلاستیک زندگی می کنیم که پخش اعظم این پلاستیک برای نگهداری مواد غذایی و دارویی استفاده می شود .احتمالا این سوال برای افرادی پیش آمده که بهترین نوع پلاستیک برای نگهداری دارو کدام است؟ باید در پاسخ به این سوال گفت پلاستیک های مورد تایید سازمان غذا و دارو(FDA)، پلاستیک  های مناسب می باشد .پلاستیک های نگهداری دارو مورد تایید عبارتند از :

  • PET یا پلی اتلین ترفتالات : پلاستیکی رایج، نازک و انعطاف پذیر است. در بطری های آب یکبار مصرف، نوشابه و یا ظروف بیرون بر کاربرد دارد. این پلاستیک علاوه برا مقاومت در برابر خوردگی در برابر میکروارگانیسم ها ایمن می باشد.حتی در صورت بلعیدن تاثیر نامطلوبی نمی گذارد( پیشنهاد نمی شود آن را بخورید).
  • پلی اتلین با چگالی بالا : دارای انعطاف پذیری بالا می باشد و در مقابل ضربه مقاوم است. در بسته بندی ویتامین دارو و بشکه پلاستیکی کاربرد دارد. به دلیل تطبیق پذیری ، رایج ترین پلاستیک در اطراف است.
  • پلی اتلین با چگالی کم: سختی کمتری به نسبت پلاستیک ها قبلی دارد اما از انعطاف پذیری  بیشتری برخودار است.در بسته بندی ها پلاستیکی  و بطری ها چاشنی مورد استفاده قرار می گیرد.

شاید نام آنها برای شما آشنا نباشد اما مطمعنا حداقل یکی از آنها در دسترس شما می باشد.دست این پلاستیک ها توسط سازمان غذا و دارو مورد آزمایش قرار گرفته و انتخاب شده است چراکه مواد شیمیایی را وارد غذا و دارو نمی کند ، می تواند تحت ضدعفونی شدید قرارگیرد و می تواند دما بالا و پایین را تحمل کند.

چه پلاستیکی برای دارو مناسب است؟
چه پلاستیکی برای دارو مناسب است؟

کلام آخر نگهداری دارو با پلاستیک

همانطور که گفته شد برای نگهداری دارو ها ،  بسته به ویژگی ها شیمیایی آنها پلاستیک های مختلف پیشنهاد می شود. بهترین راه استفاده از توصیه های خود شرکت  داروسازی می باشد. ما دراین مقاله  اطلاعات جامعی درمورد بسته بندی دارو ها و انواع ظروف و انواع پلاستیک را در اختیار شما قرار دادیم امید است این اطلاعات برای شما مفید واقع شود.

چه امتیازی می دهید؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 20 =