نگهداری بنزین در منزل

نحوه نگهداری بنزین در منزل

نگهداری بنزین در منزل، یکی از کارهای پرخطر می باشد. زیرا بنزین یک ماده قابل اشتعال است و در صورت تماس با جرقه یا گرما ممکن است، منجر به آتش سوزی منزل شود. همچنین بخارات بنزین امکان خفگی یا مسمومیت را برای افراد منزل دارد. اما اگر شما بنا به دلایلی نیاز به نگهداری بنزین را دارید، باید راهکارهای ایمنی را رعایت کنید.

بشکه های فلزی یکی از بهترین گزینه‌ها برای نگهداری این ماده پرخطر است. زیرا بشکه‌های فلزی در برابر مواد خطرناک و آتش‌زا استحکام بالایی دارند و از نشت و تبخیر این ماده پیشگیری می‌کنند.

شاید برای شما سوال پیش بیاید که، آیا استفاده از بشکه‌های پلاستیکی برای نگهداری بنزین کار درستی است؟ در واقع  بشکه‌های پلاستیکی در برابر مواد خطرناک و شیمیایی مقاومت بالایی دارند و جز بشکه های به صرفه و پرکاربرد به حساب می آیند. اما برای نگهداری بنزین یا سوخت های دیگر مناسب نیستند.

بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر قصد نگهداری از بنزین را دارید، برای پیشگیری از خطرات جانبی احتیاط کنید. همچنین ظرف مناسب و درستی را برای نگهداری بنزین انتخاب کنید. در ادامه به شما نحوه نگهداری بنزین در منزل و اقدامات ایمنی نگهداری بنزین در منزل را بررسی می‌کنیم.

بشکه مناسب ذخیره بنزین

همانطور که در بالا گفتیم بشکه های پلاستیکی مناسب نگهداری و ذخیره بنزین نمی‌باشند. اما بشکه‌ها و نگهدارنده‌های دیگری برای نگهداری ایمن سوخت وجود دارد. با این حال برخی از پلاستیک‌های مخصوص ذخیره بنزین و گازوئیل برای بنزین های کمتر از ۱۰ لیتر و ذخیره موقت وجود دارند.

اگر شما هم دنبال نگهدارنده ایمنی برای بنزین هستید، به شما توصیه می‌شود که از بشکه‌های فلزی برای نگهداری سوخت استفاده کنید. برخلاف بشکه‌های پلاستیکی، بشکه‌های فلزی قابل نگهداری بنزین در منزل برای مدت طولانی می‌باشند. همچنین در برابر مواد قابل مواد آتش‌زا مانند بنزین عکس العملی نشان نمی‌دهد.

علاوه بر این بشکه فلزی از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است و حمل و نقل آن معمولاً کار سختی نیست. همچنین با گنجایش بالایی که دارند، می‌توانند مقدار زیادی بنزین را در خود جای دهند.

بشکه‌های فلزی رسانای الکتریکی خوبی می‌باشند. در هنگام حمل و نقل موقع بشکه، بنزین با دیواره بشکه تماس پیدا می‌کند و همین باعث ایجاد الکتریسیته می‌شود. از آنجایی که اهن به کار رفته در بشکه رسانای الکتریکی مناسبی است، بشکه می‌تواند بار الکتریکی تولید شده را به زمین وارد کند و از انفجار جلوگیری کند.

بنزین یک ماده قابل انفجار است که در اثر تغییرات آب و هوا یا دمای هوا منبسط می‌شود. بنابراین هنگام نگهداری بنزین در بشکه فلزی، باید مقداری از فضای بالای بشکه را خالی نگه دارید، تا بنزین توانایی انبساط را داشته  باشد. همچنین وقتی بنزین منبسط شود، فشار داخل بشکه افزایش پیدا می‌کند و امکان انفجار نیز در این حالت وجود دارد. پس بشکه را کامل پر نکنید.

بشکه ذخیره بنزین

چرا بشکه پلاستیکی مناسب ذخیره سوخت نمی‌باشد؟

همانطور که ذکر کردیم بشکه‌های پلاستیکی معمولا در برابر سوخت واکنش نشان می‌دهند و مناسب نگهداری بنزین در منزل نیستند. این بشکه ها از پلی اتیلن بر پایه پلیمر، که یک ماده پلاستیکی است، تولید می‌شوند. پلیمر در برابر سوخت حساس است و سریع عکس العمل نشان می‌دهد. به همین علت به مرور زمان با برخورد بنزین به سطح پلاستیکی که از پلیمر ساخته شده است، منجر به از بین رفتن بشکه پلاستیکی می‌شود. در این شرایط سوخت از بشکه نشتی می‌دهد و ممکن است با ایجاد یک جرقه آتش سوزی رخ بدهد.

پلاستیک از مواد آلی ساخته شده است و بنزین ترکیبی از مواد آلی می‌باشد. بنابراین وقتی بنزین با بشکه پلاستیکی در یک فضا قرار بگیرند. بنزین می‌تواند پلاستیک را حل کند. به همین علت نمی‌توان از بشکه پلاستیکی استفاده کرد.

همانطور که گفتیم پلاستیک رسانای خوبی برای سوخت نمی‌باشد. بنزین در این فضا، بخاری بین ۱ تا ۶ درصد را دارد و با برخورد سطح بشکه پلاستیکی به بنزين بار تولید می شود و بشکه نمی تواند بار را به زمین منتقل کند. در نتیجه باعث منفجر شدن بشکه می‌شود. این بشکه از ایمنی خیلی پایینی برخوردار است.

چرا بشکه پلاستیکی مناسب ذخیره سوخت نیست؟

بنزین که یک ماده قابل منفجر شدن است در صورت برخورد با جرقه یا گرما موجب حوادث خطرناکی در منزل خسارت‌های مالی می‌شود. این خطرات عبارتند از:

  1. آتش‌سوزی:بنزین در صورت تماس با جرقه یا گرمای زیاد ممکن است، منجر به آتش سوزی شود. همچنین اگر بنزین فضای کافی برای انبساط نداشته باشد تحت فشار قرار می‌گیرد و منفجر می‌شود. پس بهتر است بنزین را در بشکه های فلزی که یک رسانای الکتریکی است نگهداری کنید.
  2. نشت بنزین: بنزین اگر به خوبی نگهداری نشود، ممکن است نشت پیدا کند و این نشت می‌تواند باعث آلودگی، انفجار، خفگی و مسمومیت شود.

 برخی از خطرات نگهداری سوختنکات ایمنی برای جلوگیری از خطرات نگهداری بنزین در منزل

برای نگهداری بنزین در منزل باید یسری اقدامات ایمنی را رعایت کنید این اقدامات شامل موارد زیر است:

  • بنزینرا در مکانی خنک و خشک نگه دارید. بنزین باید در مکان خنک و خشک قرار داشته باشد. زیرا رطوبت و گرما موجب تبخیر بنزین می‌شود.
  • به صورت منظم بشکه را چک کنید تا از عدم نشت و سالم بودن آن مطمئن شوید و در صورت نشتی بنزین آن را فوراً تمیز کنید. همچنین در بشکه را به خوبی ببندید.
  • بشکهبنزین نباید در معرض شعله یا گرما قرار بگیرد.
  • بشکه را از دسترس کودکان خارج کنید.
  • از نگهداری بیش از حدبنزین در منزل دوری کنید. نگهداری بنزین در منزلتان باید به اندازه نیازتان باشد. زیرا نگهداری حجم زیادی از بنزین خطر انفجار را افزایش می‌دهد.
  • بشکه باید از برچسب هشدار برخوردار باشد، تا افراد از وجودبنزین در بشکه آگاه باشند.
  • از بشکه‌های فلزی زنگ زده استفاده نکنید، زیرا موجب نشتیبنزین می‌شود.
  • از ظروف شیشه‌ای نیز برای نگهداریبنزین در منزل استفاده نکنید، زیرا در برخورد با گرما امکان شکستن و نشتی بنزین وجود دارد.
  • پوشش درب باید محکم باشد تا از بخاربنزین پیشگیری شود. از ضربه زدن به بشکه پیشگیری کنید زیرا منجر به جرقه و آتش سوزی می‌شود.
  • لامپ و کلید ضد انفجار را در فضایی که بشکه قرار دارد به کار ببرید.
  • بهتر است از لوازمی نظیر درب بشکه و پلمپ درب بشکه استفاده کنید.

سخن پایانی نگهداری بنزین در منزل

با اینکه نگهداری بنزین خطرناک است، اما شما با نگهداری بنزین در بشکه های فلزی می توانید، خطرات احتمالی را تا حد زیادی کاهش دهید. بنابراین توصیه می شود با رعایت نکات گفته شده اقدامات ایمنی لازم را انجام دهید تا از خطرات احتمالی بنزین در امان باشید. برای خرید تجهیزات بشکه نظیر کمربند بشکه، پلمپ، رینگ بشکه و… می توانید به پولاد پردازه مراجعه کنید.

سوالات متداول نگهداری بنزین در منزل

  1. چه بشکه‌ای برای نگهداری بنزین مناسب است؟

بشکه‌ فلزی به دلیل استحکام بالا و رسانای الکتریکی، از انفجار پیشگیری می کند. بنابراین برای نگهداری بنزین مناسب می باشد.

2. چرا نمی‌توان از بشکه های پلاستیکی استفاده کرد؟

زیرا بنزین و بشکه پلاستیک از مواد آلی تشکیل شده اند و بنزین می تواند بشکه را از بین می برد. همچنین پلاستیک رسانای خوبی نیست، بنابراین موجب ممکن است با ایجاد بار الکتریکی منجر به انفجار شود.

2.8/5 - (5 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 9 =